Угоститељска и прехрамбена струка
Наши програми:
- KОНОБАР
- РЕЦЕПЦИОНЕР
- СЕРВИРКА
- СОБАРИЦА
- ПОРТИР
- ЦОНЦИЕРГЕ
- КУВАР
- ПОСЛАСТИЧАР
- ПЕКАР
- ПИЦА МАЈСТОР
- МЕСАР
- БУРЕГЏИЈА
- МЛИНАР
- МЛЕКАР
- ИТД...
Угоститељска и прехрамбена струка
НУ “Светозар Марковић” организује обуке стручног оспособљавања у трајању од 1,3 или 6 месеци. Оспособљавање за рад и усавршавање у процесу рада Установа организује и реализује по сопственим програмима.
За сва занимања организована је теоријска настава, а практична обука се обавља у време рада предузећа у који се полазник упућује.
Након завршетка практичне обуке полазник полаже следеће испите:
- Основи струке
- Технологија занимања
- Заштита на раду
- Практична провера и завршни испит