Угоститељска и прехрамбена струка

Наши програми:

  • KОНОБАР
  • РЕЦЕПЦИОНЕР
  • СЕРВИРКА
  • СОБАРИЦА
  • ПОРТИР
  • ЦОНЦИЕРГЕ
  • КУВАР
  • ПОСЛАСТИЧАР
  • ПЕКАР
  • ПИЦА МАЈСТОР
  • МЕСАР
  • БУРЕГЏИЈА
  • МЛИНАР
  • МЛЕКАР
  • ИТД...

Угоститељска и прехрамбена струка

НУ “Светозар Марковић” организује обуке стручног оспособљавања у трајању од 1,3 или 6 месеци. Оспособљавање за рад и усавршавање у процесу рада Установа организује и реализује по сопственим програмима.

За сва занимања организована је теоријска настава, а практична обука се обавља у време рада предузећа у који се полазник упућује.


Након завршетка практичне обуке полазник полаже следеће испите:
  • Основи струке
  • Технологија занимања
  • Заштита на раду
  • Практична провера и завршни испит